Szemészet

25 éve foglalkozunk szemészeti ellátással a magán szférában, családi örökség révén. Napról napra fejlődünk, lépést tartva a technológiával, hogy a legjobb szolgáltatást nyújthassuk betegeinknek és mindezt egy barátságos, családias környezetben.

A szem és függelékei (környéke) megbetegedéseivel foglalkozunk. Feladatunk a látás javítása, megőrzése, gondozása egészségeseknek és látássérülteknek. Kezelhetünk szemüveggel, gyógyszeresen vagy sebészileg, műtét által. Vigyázunk szeme fényére.


Szakemberek


Vizsgálatok:

 • Látásélesség vizsgálat
 • Szemüveges vagy kontaktlencsés korrekció megállapítása, próbája
 • Szemfenék vizsgálat – direkt és indirekt oftalmoszkópia
 • Szemnyomás mérés - Goldman aplanotonometria
 • Automatizált látótér vizsgálat
 • Retina metszeti vizsgálata (makula OCT) - retina vastagság mérés, makula, fovea (éleslátás helye) rétegvizsgálata
 • Szemidegfő metszeti vizsgálata (papilla OCT) - idegrost vastagság mérés, felületszámítás
 • Kissebészeti eljárások – könnycsatorna vizsgálat, kis bőrdaganatok, papillómák eltávolítása, szempillák elektrokauteres kezelése
 • Orvosi leletek kiállítása
 • Teljes zöld-hályog (glaukoma) kivizsgálás: látásélesség vizsgálat, szemfenék vizsgálat – direkt és indirekt módszerrel, szemnyomás mérés, automata látótér vizsgálat, szemidegfő metszeti vizsgálata idegrost vastagság méréssel (OCT - RNFL)
 • Szürke-hályog (katarakta) kivizsgálás: látásélesség vizsgálat, szemfenék vizsgálat – direkt és indirekt módszerrel, éleslátás helyének (makula) metszeti vizsgálata OCT eljárással, műlencse tervezés optikai vagy ultrahangos biometeriával, szem ultrahang vizsgálat (túlérett hályogok esetén).

Technikai felszereltség

Grand Seiko autorefraktométer: minden szemészeti rendelő alapkelléke, segítségével a szem fénytörési hibái mérhetők, pontosabban a szférikus és cilinderes dioptriák.

Plus Optix A09: kézben tartható autorefraktométer: 1 méter távolságból megméri a gyerek vagy felnőtt mindkét szeme dioptriáját pár másodperc alatt. A fénytörési hiba mellett a kancsalsági szöget is méri. Gyerekeknél használható egyéves kor alatt is.

Haag-Strait réslámpa: a réslámpa, más nevén biomikroszkóp, a szemész elengedhetetlen vizsgálóeszköze. Segítségével nagyított, pontosan megvilágított, részletes képet kapunk a szem elülső és hátsó szegmenséről. Esetünkben digitális kamerával ellátva monitoron követhető és akár rögzíthető is a vizsgálat.

Direkt és indirekt oftalmoszkóp (Heine, Keeler): segítségével a szemfenék vizsgálható. Láthatóvá teszi a szemidegfőt, retinát, így a szemet érintő betegségek egész tárháza rajzolódhat ki előttünk: retinavérzések, szakadások, retinaleválás, glaukóma gyanújelei, magas vérnyomás direkt és indirekt jelei.

Optopol PTS900 automata látótérvizsgáló: ahogy a nevében is benne van, a szemünk látási terát vizsgálja, vagyis, ha egy pontba nézünk, mellette még mekkora területet észlel szemünk, és milyen minőségben. Segítségével a szemideg és retina sérüléseinek következményei, kiesések/érzékenység csökkenések mutathatók ki, elváltozások, amik a betegeknek általában nem is tünnek fel.

Optopol Revo Copernicus SOCT : Fourrier vagy spektrál domén optikai koherencia tomográf napjaink egyik elengedhetetlen prémium vizsgálómódszere. Az OCT az éleslátás helyéről (makula) ad mikron pontosságú információt, aminek birtokában bizonyos betegségeket jobban lehet diagnosztizálni, megfelelően kezelni és követni.

Nidek AL-Scan - optikai és ultrahangos biométer: szürkehályog műtéthez szükséges lencsetervezés (dioptria kiszámítása) legmodernebb módozata. Nem követel direkt kontaktust a beteg szemével, ezért teljesen biztonságos es soksal pontosabb eredményt ad, mint a régi generációs kontakt mérések.