A Keleteurópai országok állandó orvoshiányban szenvednek a fejlett országokban megjelenő szakmai vákuum hatására. Székelyföldön ez a hatás hatványozódik, mert a térség az ország fejlett régióihoz mérten is szerénynek mondható. Fontos, hogy példát mutassunk mindazoknak, akik nem hisznek egy kisváros megtartó erejében és elvándorolnak jobb lehetőségeket keresve.

Az Albert Optimun meggyőződése, hogy a vidéki embereknek is pont úgy szolgáltatni kell és a család hagyományára támaszkodva Sepsiszentgyörgyön fejleszt, hogy mindenki számára elérhetővé tegyen specifikus kezeléseket.

A család szakorvosai az 1950-es évektől kezdődően a térséget szolgálták Dr. Albert Zsigmond, belgyógyász és Dr. Albert Éva, fül-orr-gégész személyében. Az első generációt újabb szakember nemzedék követték Dr. Albert István, kardiológus és Dr. Albert-Nagy Éva, fül-orr-gégész, valamint házasság folytán Dr. Albert Ildikó, szemész és Dr. Albert Éva, fogorvos. Az orvosok harmadik sora még a palettát is színesítette mert Dr. Albert András, szemész felesége Dr. Albert Kinga egy dinamikusan fejlődő új ágat az allergológiát választotta ezzel elsőként praktizálva Kovászna megyében mint szakképzett allergológus és klinikai immunológus.

Az előző felsorolás 80 év Sepsiszentgyörgyi orvoslását öleli fel melyben a családban halmozódik az orvoslás tudománya és a betegekkel való bánás szeretete.

Albert Optimun – Fókuszban az egészség!