Progresszív lencsék

A multifokális vagy más néven progresszív szemüveglencse megfelelő látásélességet biztosít viselőjének egyaránt távolra és közelre is. Nem kell cserélgetni a különböző szemüvegeket, hiszen ez olvasó és távoli szemüveg is egyben!

Mit jelent a progresszív szemüveglencse?

A multifokális vagy más néven progresszív szemüveglencse megfelelő látásélességet biztosít viselőjének egyaránt távolra és közelre is. Nem kell cserélgetni a különböző szemüvegeket, hiszen ez olvasó és távoli szemüveg is egyben! Az egyetlen „all in one” szemüveg segítségével megvalósuló éleslátás élménye különösen fontos minden olyan szakma esetében, ahol egyidejűleg kell közelre és távolra is látni. Ilyen esetben írás, olvasás, telefon, számítógép monitorja és a különböző távolságban elhelyezkedő ügyfelek/kliensek is élesen látszanak (banki ügyintézők, ügyfélszolgálatok, jogi képviselők stb). Hasonló a helyzet a tanítók és tanárok esetében, ahol egyaránt fontos ellátni az osztályterem hátsó szegletébe, de ugyanakkor a napló bejegyzéseit, lecketervet is el lehessen elolvasni. Nagy segítséget nyújthat az autóvezetők mindennapjaiban a multifokális lencséjű szemüvegek használata, hiszen egyetlen szemüveg viseletével megoldódik az éles távollátás (út), köztes látás (műszerfal, GPS térkép) és a pontos közellátás (menetlevél, útiokmányok stb). Ötvözve a speciális eyedrive lencsékkel az éjszakai autóvezetés közben tapasztalható csillogás is csökkenthető, egyidejűleg csökkentve a szem fáradtságát. Progresszív lencse használata javasolt minden olyan esetben is, ahol szükség van egyaránt távoli és közeli éleslátást biztosító külön szemüvegre, de az adott személy nem szereti folyton cserélgetni a szemüveget vagy hajlamos az éppen nem használt eszköz elhagyására.

Progresszív vagy multifokális szemüveg előnyei:

 • Kényelmes viselet, “all in one” - közeli, intermedier vagy távoli látásra, nem kell cserélgetni
 • Vékonyítható és különböző védőrétegekkel ellátható, fényérzékenyen sötétíthető, személyre szabható lencsék
 • Egyenletes felületük miatt szabad szemmel nem látható átmenet, nincs „keresztbe vágott” lencse kinézet
 • Bármilyen keretbe beilleszthető lencsék

Miért legyen vékonyított?

 • Kisebb súly, kellemesebb viselet
 • Esztétikai előny a nagy, „nehéz és vastag dioptriák”-kal szemben
 • Jobb látás, kevesebb torzítás

Miért legyen rajta védőréteg?

 • Karcmentesség a hosszabb élettartamért
 • UVA, UVB és kékfény szűrése a szem egészségének és a szemkörnyék bőrének hatékony védelmére
 • Pihentetőbb használat a számítógép előtt
 • Antireflex réteg a tükröződések kiküszöbölésére

További információkért forduljon bizalommal az Albert Optimun Medicals Optika részlegén dolgozó munkatársakhoz a 0770112266 telefonszámon, illetve a Nicolae Bálcescu 27 szám alatti rendelőintézetünkben kedvére válogathat a dizájner szemüvegkeretek széles skálájából. Találja meg nálunk következő szemüvegkeretét és mi segítünk a megfelelő lencse kiválasztásában.

Albert Optimun Medicals – Fókuszban az egészség!