KORONAVÍRUS FERTŐZÉS, ALLERGIÁK, ASZTMA - lehetséges összefüggések

2020-03-22

KORONAVÍRUS FERTŐZÉS, ALLERGIÁK, ASZTMA - lehetséges összefüggések

Dr. Albert Kinga: Korona vírus, influenza, szénanátha. Te tudod mi a különbség és a hasonlóság a tüneteik között?

2020-03-18
Korona vírus, influenza, szénanátha. Te tudod mi a különbség és hasonlóság a tüneteik között?

Kutyabaj, macskajaj – a házi kedvencek okozta allergiák tünetei, helyes diagnózisa es kezelési lehetőségei

2020-02-27
Kevesen gondolnak arra, hogy a velünk egy háztartásban élő háziállatok is felelősek lehetnek allergiás megbetegedések kialakulásáért. A leggyakrabban érintett állatok a macska és a kutya. Sokan, tévesen szőr allergiának ismerik, de az állatok nagy részénél a testfelületről leváló hámsejtek és a vizelet, nyál, ami a szőrükre kerül a valódi allergénforrás .

A valóban tiszta levegő igénye

2020-01-21
Hogyan befolyásolja a légszennyezés és a klímaváltozás a légzőszervi allergiás megbetegedések kialakulását és lefolyását?

Mese a gonosz parlagfűről, aki több galibát okozott, mint gondoltuk volna

2019-08-16
Parlagfű pollen allergia okozta szénanátha, asztma. A "nyár végi megfázás".

HA ÚJRA ITT A NYÁR, ÉS MELEG AZ IDŐ…NYÁRI ALLERGIÁS KÖRKÉP

2019-07-22
Minden, amit a nyari allergiákról tudni érdemes allergiában szenvedőknek, vagy azoknak, akik hozzátartozójuk allergiájától szenvednek.

Táplálék allergia - allergiás újhullám söpör át a világon?

2019-04-15

Az Allergológiai világszervezet évente megszervezi a world allergy week vagyis az allergológiai világhetet, amelyen keresztül globális egészségügyi problémákra szeretnék felhívni a figyelmet. Az idei évben kiemelt fontosságú a növekvő egészségügyi, társadalmi és financiális következményekkel járó táplálékallergiák témaköre.

Poratka allergia – tények, tévhitek, lehetőségek, lehetetlenségek

2019-01-13
Mi is az a poratka, milyen allergiát okoz? Hogyan diagnosztizáljuk és mit tehetünk a gyógyulásért?

A te gyereked is orrpolipos? Gondoltál rá, hogy allergia is állhat a hátterében?

2018-12-12
Orrdugulás, szaglási, ízlelési nehézszégek, visszatérő arcüreg gyulladás, szájlégzés, fejfájás, rossz fogak? csak pár fogalom, ami orrpolip jelenlétére irányítja a gyanút. kevesen tudják viszont, hogy a kiváltó okok közt kiemelt helyen szerepel az allergiás rhiniszt (szénanátha) vagy fennálló asztma.

Nyaralás allergiással a családban - allergia a nyaralás alatt

2018-07-29
Hogyan készüljünk ismerten allergiás családtagunkkal nyaralni? Milyen óvintézkedések szükségesek, illetve  mit tegyünk ha nyaralás alatt allergiás tünetek lépnek fel?

Allergológiai kisokos

2018-02-18
Nem értetted az összes orvosi kifejezést vagy mégegyszer utána olvasnál a konzultáción elhangzott fogalmaknak?  Cikkünk magába foglalja az allergológiában leggyakrabban használt kifejezéseket, betegségeket és kivizsgálási módokat!

Allergiás kórképek várandósság alatt és után

2017-12-11
Melyek azok az allergiás megbetegedések, melyek leggyakrabban elkísérik a leendő édesanyát várandósságának kilenc hónapján?

Hogyan előzzük meg az asztmás krízist otthonunkban?

2017-11-05
Pár gyakorlati tanács, hogyan csökkentsük családtagjaink asztmás krízisének valószínűségét otthonunkban, közvetlen környezetünkben.

Beszéljünk a rovarcsípések okozta allergiáról

2017-05-01

Jó hírrel kezdjük az évet! A méh vagy darázscsípés okozta, életet veszélyeztető allergia immunoterápia segítségével gyógyítható!

Hahó, az allergiás szénanátha gyógyítható!

2017-03-23
Állandó bedugult orr vagy bosszantó orrfolyás? Könnyezés, tüsszögés, viszkető szem és orr? Visszatérő köhögés kínozza Önt vagy gyermekét - az allergiás szénanátha első figyelmeztető jelei lehetnek!

Kontakt dermatitisz, ekcéma

2017-03-20

Viszkető, piros, apró hólyagos bőrproblémák kozmetikumok, parfümök, mosószerek, kesztyűk, cipők, bizsuk, fémek használatakor, szájnyálkahártya panaszok fogorvosi beavatkozások után, protézisek viselésekor, visszatérő tenyérhámlás, „diszhidrózis”.

Asztmások, figyelem!

2017-03-15

Asztmás tünetekkel kezelt gyermekek és felnőttek figyelmébe ajánljuk a légutakból felszabaduló, kilélegzett NO (nitrogén - monoxid) korszerű mérését (FeNO). Egy egyszerű fújásból választ kaphat a legfontosabb kérdésre – jó úton halad az asztmás kezelése?

Asztma szűrés fontossága

2016-12-15
Kinek és mikor ajánlott a légzésfunkciós vizsgálat (spirometria) elvégzése?

Beszéljünk a gyermekkori táplálékallergiákról

2016-11-28
Táplálékallergiákért az ételek fehérje (protein) alkotórésze felelős, a szervezetben allergiás folyamat révén különböző szerveket érintő tünetek léphetnek fel, sokszor nem is sejtjük, hogy egy - egy tünet hátterében táplálékallergia is megbújhat.

Pár gondolat az atópiás dermatitiszről

2016-11-27
Az atópiás dermatitisz vagy ekcéma krónikusan fennálló bőrgyulladás, amely bőrszárazsággal, gyulladással, intenzív viszketéssel és gyakori fellángolásokkal jár együtt.